Unkari on suomalaisten sukulaiskansan koti. Kuitenkin se on maana erilainen, jännittävä, eksoottinenkin. Maa on täynnä luontokohteita, kaupunkilomailun mahdollisuuksia ja suurkaupungin sykettä, rantoja, urheilutapahtumia ja festivaaleja.

lupinus unkari

Unkarissa pääsee kokemaan Budapestin suurkaupunkielämää, sillä sen metropolialueella asuu kaiken kaikkiaan lähes 2,5 miljoonaa asukasta, Unkarilla on värikäs historia, sillä se on ollut osa Itävalta-Unkaria, mutta elänyt myös läpi kommunistisen ajan, uudelleen koittaneet vapauden ja nykyisen hallituksen ajan.

Unkarissa järjestetään myös maailmanluokan urheilutapahtumia, kuten kesällä 2023 ensimmäistä kertaa läpi viedyt yleisurheilun MM-kikpailut. Maahan jopa rakennettiin upouusi stadion sitä varten. Toisena merkittävänä jja jopa legendaarisena tapahtumana voidaan mainita Hungaroginrin F1 osakilpailu, joka ajetaan kesäisin.

Unkarissa voi viettää rantaelämää Balaton-järven rannalla. Siellä pääsee rantatunnelmiin muuten rannattomassa maassa. Mikäli Unkariin sattuu Sziget-festivaalin aikaan, pääsee siellä uppoutumaan maailman parhaiden bändien keikkaelämyksiin.

Lähde kokemaan Unkari ja tsekkaa matkamme alta!

F1

lupinus f1 matka
F1 matka Unkarin Grand Prix:iin kesällä 2025! Ota sivusto seurantaan ja saat eksklusiivisen alekoodin formulamatkalle!