Meille jokainen lomailija on yhtä tärkeä ja jokaisella ihmisellä on oikeus lomailla. Olemmekin siis erittäin mielellämme avuksi yksittäisen matkailijan tai kokonaisen ryhmän matkahaaveiden toteuttamisessa.

Matkailu avartaa ja tuo vaihtelua arkeen. Matkalla myös oppii uutta ja tutustuu samanhenkisiin ihmisiin. Toisinaan meillä on kuitenkin pysyviä tai väliaikaisia erityistarpeita, kuten liikkumiseen liittyviä haasteita, näkövamma, kuulovamma, kognitiivinen häiriö, muita terveyshuolia, vakava allergia tai vaikkapa raskauteen tai pienen lapsen hoitoon liittyviä haasteita, jotka tulee huomioida matkan suunnittelussa. Me Lupinuksella otamme ne mielellämme huomioon ja selvitämme kuljetusyrityksiltä, hotelleilta ja tapahtumista tai nähtävyyksistä niiden esteettömyyteen ja saavutettavuuteen liittyvät asiat sinun puolestasi!

Olethan meihin yhteydessä niin selvitetään sinun henkilökohtainen tarpeesi ja lähdetään rakentamaan unelmiesi lomaa!

lupinus esteettömyys
Kuva: Charlotte Noelle

Noudatamme kaikessa toiminnassamme valvovan viranomaisen eli Viron kuluttajansuojaviranomaisen TTJA:n säännöksiä esteettömyyteen liittyen. Sen tärkeimpiä kohtia ovat:

  • Jokaisella on oikeus matkustaa. Matkustajaa ei saa syrjiä erityistarpeen vuoksi ja näin ollen esimerkiksi varaukset ja koneeseen tai muuhun kulkuneuvoon nouseminen tulee sallia. Ainoan poikkeuksen tähän tekee tilanne, jossa kuljetusyritys joutuu kieltäytymään esimerkiksi turvallisuussyihin vedoten.
  • Mikäli matkustajan pääsy esimerkiksi lentokoneeseen estyy vaikka kuljetusyritystä on tiedotettu tilanteesta etukäteen, voi asiakas valita uudelleenreitityksen tai kompensaation.
  • Varauksen tai lippujen hinta ei saa olla korkeampi kuin muilla matkustajilla.
  • Matkustajalla, jolla on erityistarpeita on oikeus maksuttomaan avustukseen esimerkiksi lentokentällä tai satamassa.
  • Matkustajan velvollisuus on saapua paikalle ajoissa eli lennon, bussimatkan tai junamatkan ollessa kyseessä vähintään tuntia ennen tai sovittuna aikana.
  • Matkustajalla on oikeys saada tietoa matkasta omien tarpeidensa pohjalta.
  • Matkustajalla on oikeus tehdä valitus, mikäli hänen oikeuksiaan on rikottu.

Ota siis yhteyttä ja räätälöidään sinulle esteetön loma tai mukautetaan jostain myynnissä olevasta paketistamme sinulle sopiva! Voit käyttää alla olevaa lomaketta tai yhteystietoja tällä sivulla.