Etelänaapurimme Viro tunnetaan ennen kaikkea viinaturismista ja Tallinnan vanhasta kaupungista. Se on kuitenkin myös paljon muuta! Viro on nimittäin nopeasti kehittyvä IT-yhteiskunta, joka uskaltaa ottaa kantaa ja riskejä ja saakin järjestääkseen maailmanluokan konsertteja, urheilutapahtumia ja muita tapahtumia!

Lupinus Viro
Kuva: Filippo Cesarini

Virossa voi tehdä paljon! Muuttuva, dynaaminen ja sykkivä Tallinna on loistava lomakohde ja etenkin sen joulutori on saanut paljon kiitosta kansainvälisestikin. Tallinna on myös muun muassa pimeiden öiden filmifestivaalin eli PÖFF:in ja monien huippukonserttien koti!

Tartto ja Etelä-Viro tarjoavat puolestaan urheilutapahtumia, kuten WRC Rally Estonian, Otepään yhdistetyn ja ampumahiihdon maailmancupin ja muun muassa kuuluisan Tarton hiihtomaratonin. Etelä-Viron reissuun voi näppärästi yhdistää myös piipahtamisen Peipsijärven Sipulitiellä tai vaikkapa Latvian puolella.

Pärnu, Haapsalu, Narva-Jõesuu ja Kuressaare tarjoavat ranta- ja kylpyläelämyksiä ja sopivat rentoutumiseen kuin nenä päähän. Türi on kukkafestivaalien koti ja rappioromantiikkaa pääsee nauttimaan vaikkapa Sillamäellä tai Viivikonnassa.

Virosta löytyy siis jotain jokaiselle! Tutustu alla oleviin pakettimatkoihin tai ota yhteys ja räätälöidään sinulle sopiva Viron loma!

Festarit

Kesä on täällä ja sen myötä myös festarit! Tuo maaginen aika vuodesta, jolloin kokoontuminen pellolle sadetakin ja kumisaappaiden kera tuntuu yhtäkkiä erittäin hyvältä idealta. Festarit ovat suomalaisen kesän huippuhetki, jolloin ystävät, musiikki ja hieman liikaa nautittu kesäjuoma yhdistyvät unohtumattomaksi kokemukseksi. Sukelletaanpa syvemmälle festarien maailmaan!

Festarit ovat musiikin ystävien paratiisi. On aivan uskomatonta, kuinka monta erilaista bändiä ja artistia voi nähdä yhden viikonlopun aikana. Onko mitään parempaa kuin tuntea basson jytke jalkapohjissa ja kokea se hetki, kun lempikappaleesi alkaa soimaan ja koko yleisö räjähtää hurraa-huutoihin? Festarit tarjoavat mahdollisuuden nähdä sekä suuret legendat että uudet tulokkaat, ja jokainen keikka on oma ainutlaatuinen elämys.

Festarit ovat täynnä kimallusta ja väriloistoa. Glitter-Prinsessat ja -Prinssit, jotka säihkyvät kuin liikkuvat diskopallot, tuovat mukanaan taianomaista tunnelmaa. Heidän asunsa ovat niin värikkäitä, että aurinkolasit saattavat olla tarpeen. Ja hei, glitteriä löytyy kaikkialta – telttasi lattialta, hiuksistasi, ja todennäköisesti löydät sitä vielä jouluna sohvaltasi. Mutta kuka voisi vastustaa pientä säihkettä? Ei kukaan, joka arvostaa festarien huumaa!

Festarielämää

Telttailu festareilla on taidetta, joka vaatii pientä harjoittelua ja paljon huumoria. Telttaa pystyttäessä käy usein ilmi, että ohjeet ovat mystisesti kadonneet ja teltanpystyttäminen muistuttaa enemmän Twister-peliä kuin suunnitelmallista rakentamista. Mutta kun teltta vihdoin seisoo – ehkä vähän vinoon, mutta seisoo kuitenkin – voit olla ylpeä saavutuksestasi. Ja kyllä, teltan kaataminen yöllä on osa kokemusta. Se lisää vain jännitystä ja yhteenkuuluvuuden tunnetta, kun ystävät auttavat sen nostamisessa pystyyn (jälleen kerran).

Festariruoka on oma elämys. Onko mitään parempaa kuin herätä aamulla auringonpaisteeseen ja suunnata ensimmäisenä etsimään aamiaismuffinia? Päivän mittaan voit herkutella kaikella mahdollisella: gourmet-hodareista käsintehtyihin vegaanisiin herkkuihin. Ja muista, festareilla kalorit eivät laske – ne tanssitaan pois! Ruokakojujen tarjonta on niin monipuolista, että voit tehdä makumatkan ympäri maailmaa poistumatta festarialueelta.

Bajamajat ovat festarikokemuksen kulmakivi, eikä mikään festarijuttu olisi täydellinen ilman niitä. Bajamaja-bingo on suosittu peli, jossa yritetään löytää se yksi bajamaja, jossa on vielä jäljellä käsidesiä ja vessapaperia. Voittajalle tiedossa on suuri kunnia – ja ehkä myös vähemmän epämiellyttävä kokemus. Mutta hei, bajamaja-jonoissa syntyy usein parhaat keskustelut ja uudet ystävyyssuhteet, joten kaikki on lopulta sen arvoista!

Festarit ovat ennen kaikkea ystävien kanssa vietettyä laatuaikaa. On uskomatonta, kuinka paljon iloa ja naurua mahtuu yhteen viikonloppuun. Ja mikä parasta, festareilla solmitaan uusia ystävyyssuhteita, kun kaikki ovat samalla aaltopituudella ja valmis heittäytymään seikkailuun. Onko mitään hauskempaa kuin löytää itsesi tanssimasta ventovieraiden kanssa keskellä yötä, ja huomata seuraavana päivänä, että olette parhaat kaverit?

Pienet seikkailut

Festarit ovat täynnä pieniä seikkailuja ja yllätyksiä. Ehkä eksyt hetkeksi ystävistäsi ja päädyt mukaan improvisoituun joogatuntiin tai kitarasessioon. Tai ehkä löydät itsesi katsomassa festivaalin erikoisnäytöstä, jossa tanssitaan jättimäisten saippuakuplien keskellä. Festarit ovat kuin suuri leikkikenttä, jossa vain mielikuvitus on rajana – ja parasta on, että koskaan ei tiedä, mitä seuraavaksi tapahtuu.

Festareiden parhaita puolia ovat yllättävät kohtaamiset ja tapahtumat. On aivan tavallista törmätä lempibändisi laulajaan ruokakojulla tai osallistua spontaaniin karaokekilpailuun keskellä yötä. Nämä pienet, odottamattomat hetket tekevät festareista erityisiä ja ikimuistoisia. Jokainen päivä on täynnä mahdollisuuksia ja uusia seikkailuja, ja juuri siksi festarit ovat niin uskomattomia kokemuksia.

Festarit ovat elämän ilo ja kreisi karnevaali yhdessä paketissa. Ne tarjoavat mahdollisuuden heittäytyä täysillä mukaan, nauttia musiikista, ystävistä ja kaikista pienistä ja suurista kommelluksista. Festarit muistuttavat meitä siitä, että elämä on parhaimmillaan silloin, kun uskallamme olla oma itsemme, nauraa sydämemme kyllyydestä ja tanssia niin villisti kuin haluamme.

Joten pakkaa telttasi, laita glitteriä kaikkialle ja valmistaudu kesän parhaisiin hetkiin. Festarit odottavat – ja siellä, pellon keskellä, kaikki on mahdollista. Nähdään festareilla!

Lupinus Tallinnan joulutori 2023 Tallinna joulutori
4 päivää
449€
Tallinna Joulutori 2023 | Varaa Lupinus pakettimatka lähde kokemaan Tallinnan kuuluisa joulutori! Matkan hinta alk. 399 €/henkilö!
Available through out the year:
 • tammi
 • helmi
 • maalis
 • huhti
 • touko
 • kesä
 • heinä
 • elo
 • syys
 • loka
 • marras
 • joulu

Ralli

Ralli, tuo autourheilun hurmaava kapinallinen, on laji, joka yhdistää hurjat nopeudet, upeat maisemat ja ainutlaatuiset persoonat. Tämä moottoriurheilulaji ei ole vain bensankäryistä kilpa-ajoa sorateillä, vaan se on elämys, joka tarjoaa katsojilleen unohtumattomia hetkiä – ja joskus myös vatsanpohjaa kutkuttavaa naurua.

Rallin juuret juontavat 1900-luvun alkuun, jolloin varhaiset autotalli-insinöörit päättivät, että kestävyysajot halki Euroopan olivat juuri se, mitä maailma tarvitsi. Ensimmäiset rallikilpailut olivat usein maratonmittaisia seikkailuja, joissa autojen ja kuljettajien kestävyys punnittiin toden teolla.

Ralli, mitä se on?

Ralli on autourheilulaji, jossa kuljettajat ja kartanlukijat ajavat erityisesti valituilla teillä ja reiteillä kilpaa aikaa vastaan. Reitit vaihtelevat sorasta asfalttiin, metsäpoluilta vuoristoteille. Tarkoituksena on päästä mahdollisimman nopeasti maaliin, mutta matkan varrella kohdataan mitä moninaisimpia esteitä ja haasteita.

Rallia ajetaan usein kapeilla, mutkaisilla ja vaativilla teillä, jotka ovat kaukana tavallisista moottoriradoista. Tämä tekee lajista paitsi teknisesti haastavan myös äärimmäisen viihdyttävän.

Ajan kuluessa ralli on kehittynyt, ja siitä on tullut järjestäytyneempi urheilulaji. Rallin MM-sarja, joka tunnetaan nimellä World Rally Championship (WRC), perustettiin vuonna 1973. Tämä sarja toi lajille maailmanlaajuista näkyvyyttä ja toi mukanaan myös lajin tunnetuimmat sankarit, kuten Juha Kankkusen, Tommi Mäkisen ja Sébastien Loebin.

Ralliautot ovat kuin leluautoja steroideilla – ne ovat kevyitä, ketteriä ja täynnä teknistä innovaatiota. Tavallisesti ralliautot perustuvat tavallisiin tuotantoautoihin, mutta ne on muokattu kestämään äärimmäisiä olosuhteita. Voit ajatella niitä kuin perhefarmareina, mutta sellaisina, joihin on lisätty turboahdin, neliveto ja ripaus hulluutta.

Auton sisällä kuljettaja ja kartanlukija työskentelevät saumattomasti yhdessä. Kartanlukija, tuo rallin oma navigaattori, lukee nuotteja kuin sekopäinen GPS ja yrittää parhaansa mukaan pitää kuljettajan poissa pahoista paikoista. Joskus he onnistuvat, joskus taas ei – ja siinä piilee rallin suola.

Ralli Suomessa

Suomi on rallin maa ja se on osa kansallista identiteettiä. Suomen MM-ralli, joka tunnetaan myös nimellä Secto Rally Finland, on yksi MM-sarjan arvostetuimmista ja haastavimmista osakilpailuista. Järjestetäänkö kisoja vain siksi, että suomalaiset haluavat syyn ajella hullun lailla metsäteillä? Mahdollisesti.

Ralli on paljon enemmän kuin pelkkää kilpa-ajoa. Se on elämys, joka yhdistää teknisen osaamisen ja vauhdin huuman. Se on laji, jossa sekä kuljettajat että katsojat kokevat yhdessä äärimmäisiä tunteita. Joten seuraavan kerran, kun näet pölypilven nousevan soratieltä ja kuulet moottorin ärjynnän, muista, että siellä on joku, joka elää unelmaansa – ja mahdollisesti yrittää pysyä poissa navetan seinästä.

Lupinus_WRC Rally Estonia Rallimatka Viron ralli Jaanus Ree
4 päivää
649€
Rallimatka Viroon. WRC Rally Estonia tulee heinäkuussa 2023! Varaa paikkasi vuoden kuumimmassa rallitapahtumassa jo tänään!

Yhdistetty

Yhdistetty on vanha laji, joka juontaa juurensa 1800-luvun Norjaan. Siihen aikaan norjalaiset ilmeisesti miettivät, että elämä oli liian helppoa ja he tarvitsivat jotain, mikä todella testaisi heidän sisuansa. Niinpä he yhdistivät kaksi rankinta lajia, jotka he tunsivat, ja kutsuivat sitä yhdistetyksi. Tämä oli ennen Netflixiä, joten norjalaisilla oli ilmeisesti paljon aikaa käsissään.

Kuvittele urheilulaji, jossa yhdistetään kaksi aivan erilaista toimintaa: hyppääminen ja hiihto. Ei, tämä ei ole minkään kummallisen YouTube-haasteen tulos, vaan aivan oikea, erittäin kunnioitettu laji. On vaikea sanoa, kuka tämän lajin keksi, mutta hänen täytyi olla joko todella taitava tai vähän sekopäinen – todennäköisesti molempia.

Yhdistetty ja sen erikoisuudet

Ensimmäinen osa yhdistettyä on mäkihyppy. Tässä kohtaa urheilijat muistuttavat enemmän Harry Potteria huispauksen MM-kisoissa kuin tavallisia hiihtäjiä. He kiitävät alas hyppyrimäkeä, ja kun pääsevät ponnistuskohtaan, he loikkaavat ilmaan kuin lentävät oravat, toivoen parasta ja valmistautuen pahimpaan. Lajin tarkoitus on hypätä niin pitkälle kuin mahdollista ja laskeutua tyylikkäästi, toisin sanoen yrittää näyttää siltä, että tietää mitä tekee, vaikka olisi ilmassa kuin pahvilaatikko myrskyssä.

Maastohiihdossa urheilijat kilpailevat toisiaan vastaan, ja tämä ei ole mitään sunnuntailenkkeilyä. Täällä ei ole aikaa pysähtyä ihastelemaan maisemia tai ottamaan selfieitä. Tämä on raakaa taistelua kylmässä ja lumisessa maastossa, jossa jokainen askel saattaa tuntua siltä kuin yrittäisi hiihtää ylämäkeen moottoritiellä.

Yhdistetyn kauneus piilee sen ainutlaatuisuudessa ja siinä, miten se haastaa urheilijat. Mäkihypyssä onnistuminen vaatii uskomatonta rohkeutta, taitoa ja ehkä hieman hulluutta, kun taas maastohiihto vaatii kestävyyttä, voimaa ja kykyä sietää kipua. Yhdistetyn urheilijat ovat siis eräänlaisia nykypäivän renessanssi-ihmisiä, jotka eivät pelkää mitään – paitsi ehkä jäätyneitä nenäkarvoja.

Sisukkaat urheilijat

Yhdistetyn hiihtokisat ovat erityisen suosittuja Norjassa, missä lapset ilmeisesti syntyvät sukset jalassa. Kun me suomalaiset opimme kävelemään, norjalaiset ovat jo oppineet hiihtämään takaperin ja tekemään voltteja hyppyrimäeltä.

Suomi on tunnetusti hyvä monessa talviurheilulajissa, ja yhdistetty ei ole poikkeus. Suomen yhdistetyn joukkue on tuonut kotiin lukuisia mitaleja ja palkintoja vuosien varrella. Meillä on ollut urheilijoita, jotka ovat hypänneet kuin kotkat ja hiihtäneet kuin moottorikelkat. Kuka voisi unohtaa Hannu Mannisen uskomattomia suorituksia tai Anssi Koivurannan monipuolisuutta? Nämä urheilijat eivät ole vain mestareita, vaan myös kansallissankareita. Heidän saavutuksensa inspiroivat meitä kaikkia uskomaan, että vaikka elämä heittää eteen vaikeuksia, kuten mäkihyppymäen tai pitkän hiihtolenkin, voimme selviytyä niistä ja tulla voittajiksi – tai ainakin selvitä hengissä.

yhdistetty-otepää
3 päivää
Yhdistetty Otepää 2024 | Kannustetaan Suomi voittoon paikan päällä! Matka yhdistetyn mc:iin myynnissä nyt hintaan 350 €!

Muut matkat

Nämä ovat muita matkoja.

Lupinus Tallinnan joulutori 2023
4 päivää 20-60 ihmistä
449€
Tallinnan Joulutori 2023 | Kokoa ryhmä ja lähde kokemaan Tallinnan kuuluisa joulutori! Matkan hinta alk. 399 €/henkilö!
Available through out the year:
 • tammi
 • helmi
 • maalis
 • huhti
 • touko
 • kesä
 • heinä
 • elo
 • syys
 • loka
 • marras
 • joulu