Hiihto Tallinna – Hiihdon maailmancup kaupungin ytimessä!

lupinus hiihto tallinna hiihdon mc viro

Hiihto Tallinna on todellisuutta! Näin helmikuun puolivälissä Tallinna on täysin lumeton ja lämpöasteet ovat ennen kaikkea keväisiä. Aurinko paistelee välillä ja jos taivaalta sataa jotain on se ennen kaikkea vettä. Hiihto ei siis tunnu sopivan katukuvaan millään tavalla.

Tallinna on kuitenkin hiihtokaupunki, sillä esimerkiksi Nõmmen metsissä lunta tehdään lisää aina kun siihen on mahdollisuus. Latuja on ja ihmiset hiihtävät niillä jopa ruuhkaksi asti. Ei siis ihme, että Viro ja ennen kaikkea Tallinna pääsee myös isännöimään hiihdon maailmancupia kaudella 2022-2023!

Nouseeko Viron hiihto vielä?

Kuten osa innokkaimmista hiihtofaneista saattaa muistaa, Virolainen hiihto on kärsinyt monenlaisista ongelmista viime vuosikymmeninä. Dopingskandaaleita on ollut useita ja viimeisin eli vuoden 2029 Seewaldin mm-kilpailujen dopingskandaali teki ison loven Viron hiihdon rahapussiin. Nuoria kuitenkin nousee ja Otepään, Elvan ja muiden Etelä-Viron kuntien laduilla kasvatetaan uusia sukupolvia vanhaan malliin.

Virolaisella hiihdolla on siis toivoa. Mitä tulee tapahtumien järjestämiseen, on virolainen osaaminen todella korkealla tasolla. Muun muassa Otepään yhdistetyn mc on kovan luokan tapahtuma, johon soisi hieman enemmän yleisöä. Muuten kaikki on kunnossa.

Ei siis ihme, että FIS luottaa Viroon ja antoi kaupunkisprintit sen isännöitäväksi tällä kaudella. Kaudella 2023-2024 Lupinusmatkat tarjoavat myös hiihtokohteita ja yhdistettyä ja esimerkiksi Viron tapahtumat, kuten yhdistetty, hiihto ja ampumahiihto kannattaa pistää korvan taakse. Lue seuraavasta osiosta mistä tämän vuoden pikapyrähdyksessä on kyse ja millaisissa puitteissa Viron hiihtosprintit sauvotaan.

Hiihto Tallinna | Kaupunkisprintit historiallisissa puitteissa

Planican MM on ihan pian, sillä MM-kilpailut alkavat ensi viikolla. Planican jälkeen kausi jatkuu kullakin lajilla erikseen, mutta niin, että Suomen Hiihtoliitto isännöi maaliskuun loppupuolella Salpausselällä kaikki kolme lajia yhdessä. Salpausselkä lopettaa hiihdon kauden ja Viron sprintit hiihdetään muutama päivä ennen Salpausselkää.

Visit Tallinn kertoo, että tiistaina 21.3 käytävä sprinttikilpailu hiihdetään Tallinnan legendaarisella Laululavalla eli paikassa, jossa Viro laulettiin vapaaksi. Maailman kärkihiihtäjät kokoontuvat hiihtämään 1500 metriä pitkää sprinttilatua, joka on profiililtaan sellainen, että siinä on 52 metriä nousua. Se on paljon Tallinnaan ja Viroon, jotka ovat melko matalaa seutua.

Tapahtuma on kaiken kaikkiaan kovatasoinen, sillä siitä on rakennettu pelkän hiihtokilpailun lisäksi myös festari. Virossa huippusuosittu 5MIINUST-yhtye esiintyy karsintojen ja finaalien väliajalla ja tarjolla on ruokaa ja juomaa. Luvassa on myös valo- ja tulimyrskyä, joten tapahtuma on näkemisen arvoinen myös niille vieraille, jotka tulevat paikan päälle kauempaa.

Mikäli haaveilet Viron sprinttien näkemisestä, ota yhteyttä ja järjestetään sinulle laivaliput ja majoitus parhaaseen hintaan!

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *