Jonne Halttunen ja muut rallin hiljaiset sankarit

Lupinus jonne halttunen rallikalenteri 2024

Jonne Halttunen on Kalle Rovanperän kartanlukija. Kartanlukijat ja muu taustahenkilöstö jää rallissa ja muissakin lajeissa vähälle huomiolle, vaikka ilman heitä lajista ei tulisi yhtään mitään. Lue tästä lisää WRC rallisarjan kartanlukijoista!

Jonne Halttunen – Kalle Rovanperän pitkäaikainen kartturi

Halttunen ja Rovanperä työskentelevät yhdessä Toyotan WRC-tiimissä. Rovanperä ja Halttunen ovat kilpailleet yhdessä useissa rallisarjoissa ja voittaneet useita kilpailuja yhdessä. Vuonna 1985 syntynyt Halttunen on Rovanperän luottokartanlukija ja debytoi rallissa vuonna 2011.

Rovanperä ja Halttunen aloittivat yhteistyönsä vuonna 2018, kun Rovanperä siirtyi ajamaan Skoda Motorsportin talliin. He voittivat yhdessä useita kilpailuja ja osoittivat olevansa erittäin kilpailukykyinen tiimi. Vuonna 2019 he siirtyivät Toyota Gazoo Racing -tiimiin, joka on yksi WRC-sarjan huipputalleista.

Halttusella on pitkä kokemus kartanlukijana eri sarjoissa. Halttunen on tunnettu erityisesti tarkkuudestaan ja kyvystään lukea reittiä etukäteen. Halttunen on ensimmäinen suomalainen maailmanmestaruuden voittanut kartanlukija sitten Timo Rautiaisen ja vuoden 2002.

Kartturina Halttunen on totuttu näkemään Rovanperän vierellä autossa ja podiumilla. Yhdessä heillä on hauskaa ja ajamisessa on aina hieman myös huumoria mukana.

Reeta Hämäläinen – Suosittu Emil Lindholmin kartturi

Reeta Hämäläinen on Emil Lindholmin kartanlukija. Hän aloitti Lindholmin parina vuonna 2021 ja on herättänyt huomiota muun muassa mediassa olemassa sarjan ainoita naisosallistujia. Huomiota on herättänyt myös Hämäläisen erikoinen tapa hyödyntää äänenpainoja ja voimakkuuksia nuotteja lukiessaan. Hämäläinen tunnettiin jo vuosikymmen sitten potentiaalisena menestyskartturina, mutta syöpä pisti haaveet hyllylle hetkeksi. Nyt hän kuitenkin kiertää WRC2 sarjaa yhdessä Lindholmin kanssa.

Emil Lindholm on suomalainen rallikuski, joka kilpailee rallin SM-sarjassa ja osallistuu myös kansainvälisiin kilpailuihin. Hän syntyi 17. tammikuuta 1997 ja aloitti ralliuransa vuonna 2015, jolloin hän kilpaili ensimmäistä kertaa SM3-luokassa. Vuonna 2017 hän siirtyi SM1-luokkaan ja sijoittui samana vuonna SM-sarjan toiseksi. Lindholm kilpailee nykyään Skoda Fabia R5 -autolla ja hänet tunnetaan nopeasta ajotyylistään ja vahvasta kehityspotentiaalistaan.

Janne Ferm – Esapekka Lapin kartturi

Esapekka Lappi on suomalainen rallikuski, joka on kilpaillut muun muassa WRC-luokassa. Hänen kartanlukijansa ovat vaihdelleet uran aikana, mutta tärkeimmät kartanlukijat ovat olleet Janne Ferm ja Jani Happonen. Ferm on toiminut Lappin kartanlukijana useimmiten, ja he ovat voittaneet yhdessä muun muassa rallin maailmanmestaruuden WRC2-luokassa vuonna 2016.

Ferm syntyi 22. huhtikuuta 1981 ja hän aloitti uransa rallin parissa jo nuorena. Ferm aloitti kartanlukijan uransa vuonna 2003 ja on sittemmin toiminut kartanlukijana useille eri rallikuskeille. Hän on kilpaillut useissa eri sarjoissa ja voittanut muun muassa Suomen rallimestaruuden vuonna 2014. Ferm on tunnettu tarkasta ja luotettavasta kartanluvusta, mikä on ollut tärkeä tekijä hänen menestyksessään rallin parissa.

Esapekka Lappi on syntynyt 17. tammikuuta 1991 Tuusulassa, Suomessa. Hän aloitti ralliuransa jo nuorena ja saavutti menestystä junioreiden luokissa ennen kuin siirtyi ammattilaiseksi. Lappi debytoi MM-sarjassa vuonna 2013 ja ajoi kaksi kautta Škodan tallissa ennen siirtymistään Toyota Gazoo Racing -talliin vuonna 2017.

Lappi ja hänen kartanlukijansa Janne Ferm ovat voittaneet yhdessä useita merkittäviä rallikilpailuja, kuten Suomen rallin vuosina 2017 ja 2019 sekä Walesin rallin vuonna 2016. Lappi on myös voittanut maailmanmestaruuden WRC2-luokassa yhdessä Fermin kanssa vuonna 2016.

Näe Halttunen ja Rovanperä, Hämäläinen ja Lindholm ja Ferm ja Lappi livenä ja varaa matka Viron MM-ralliin!

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *