Planica lentomäen MC-finaali 2024 | 20.-25.03

6 Päivää

Vuoden 2024 Planicaan ei lähde varsinaista ryhmää, mutta meillä on kuitenkin vielä vapaata majoitusta hotellissa ja hostellissa Kranjska Gorassa. Jos siis haluat omalla porukalla tai oppaan kanssa Planicaan niin ota yhteyttä helmikuun aikana ja järjestämme teille oman paketin sellaisilla lennoilla, mitkä teille sopivat.

Vuonna 2025 tarkoitus on lähteä isommalla porukalla. Ota uutiskirje seurantaan ja laitamme viestin ja alekoodin kun vuoden 2025 matka tulee myyntiin! Tutustu myös mäkiviikkomatkaamme!

***************************************************************************************************

Koe henkeäsalpaava mäkihypyn maailmancupin finaali keväisessä Sloveniassa. Planica on todellakin sen arvoinen, sillä se yhdistelee kauden pisimmät hypyt, lämpimän sään, hyvän ruuan ja juoman ja karnevaalitunnelman! Ota osaa kauden kuumimpaan urheilutapahtumaan ja varaa matkasi Lupinus Planica-matkalta vielä tänään!

Matkalla yövymme Kranjska Gorassa, jossa pääset nauttimaan iltaisin live-musiikista, alppitunnelmasta ja hyvästä ruuasta. Matka kisapaikalle on lyhyt ja käy näppärästi bussilla. Lennämme suoraan Sloveniaan Ljubljanan kentälle jatkamme autolla noin 45 minuutin matkan kohteeseen. Lentomäkien kuningas ei voi olla enää helpommin saavutettavissa!

Aisti lentomäen tunnelmaa ja yleisön jännitystä, sillä jokainen hyppy voi olla uusi maailmanennätys. Unohda matkahuolet ja varaa Lupinus-loma!

PS. Onko paketin hinta liian korkea? Mikäli matkustat yksin ja haluat jakaa huoneen, ota yhteyttä, sillä se onnistuu! Meiltä tänä vuonna saatavilla myös halvemman hintaluokan majoitusta hostellissa! +358 41 471 9627/ Saana tai asiakaspalvelu@lupinus.fi

Mäkihypyn MC-finaali Planican lentomäessä

Mäkihyppy on yksi suomalaisten suosikkilajeista. Vaikka suomalainen mäkihyppy onkin kyntänyt jo pitkään, on valoa tunnelin päässä jo näkyvissä. Mäkihyppy ei ole myöskään kadonnut mihinkään, vaikka sen näkyvyyttä kotimaan kanavilla onkin rajoitettu. Hyppää siis Alppitunnelmaan ja after-ski meininkeihin paikkaan, jossa aurinko paistaa lumen sulaessa kohsten. Koe Planican maailmancup!

Kansainvälinen mäkihyppykilpailu on aina huikea kokemus. Planicasta tekee ensiluokkaisen kuitenkin se, että se hypätään ehkäpä maailman uljaimmasta mäestä, Letalnicasta eli Jättiläisestä. Planicassa jokainen hyppy voi olla uusi maailmanennätyshyppy. Siellä kisaavat vain parhaat, sillä Letalnica-kaunokainen on vaatinut uhrinsa vuosien varrella. Mikäli haluat siis kokea omin silmin sen, kun ihminen lentää 250 metriä ilman siipiä, on Planican maailmancupfinaali 2024 sinua varten!

Planican kisaviikonloppu ei ole kuitenkaan pelkkää urheilua. Oikeastaan joku voisi sanoa, että kyseessä on festivaali, jossa vain satutaan hyppäämään mäkeä. Luvassa on esityksiä maan parhailta bändeiltä, oheistapahtumia, kilpailuja, tanssia ja laulua. Mäkihypyn katselu livenä auringonpaisteessa, edullinen Laško-olut kädessä, parhaassa seurassa ja ystävällisten, samanhenkisten ihmisten keskellä on paras tapa nollata arjen murheet. Kannustetaan Suomen joukkue yhdessä voittoon!

Kohokohdat

 • Mäkihypyn maailmancup-kilpailu ja kauden huikea finaali
 • Festivaalitunnelmaa ja hauskanpitoa
 • Samanhenkisiä ihmisiä ja vieraanvaraisia paikallisia
 • Puolipäiväretkiä ja muita aktiviteettejä vapaa-aikaan
 • Parhaat palat italialaisesta, itävaltalaisesta ja balkanilaisesta ruokakulttuurista

Matkasuunnitelma

Päivä 1 :
Keskiviikko 20.3

17:40 Matka starttaa Helsingin lentokentältä, josta lennämme Lufthansan lennoilla Ljubljanaan. Vaihto Frankfurtissa.
21:30 Saapuminen Ljubljanaan. Kuljetus Kranjska Goraan 45 min
Majoittuminen Hotel Garni Mikliciin

Päivä 2 :
Torstai 21.3

Aamiaisen jälkeen suuntaamme Planicaan kilpailujärjestäjien omilla busseilla. Matka kestää noin 15-20 minuuttia. Ohjelmassa on karsinta perjantain yksilökilpailuun. Torstai on tavallisesti perhepäivä, jolloin luvassa on rauhallista menoa ja vain yksi varsinainen karsintakierros. Planicalle tyypillisesti hyppääminen painottuu aamupäivään, sillä iltapäivästä tuulet alkaavat häiritä hyppäämistä. Mikäli aikataulussa pysytään ilman suurempia viivästyksiä, on iltapäivällä ohjelmassa vapaaehtoinen ja lisämaksullinen puolipäiväretki kauniille Bled-järvelle.

Päivä 3 :
Perjantai 22.3

Aamupalan jälkeen tie vie Planicaan ja kauden viimeiseen "avoimeen" yksilökilpailuun. Tyypillisesti perjantain kilpailu alkaa myöhemmin, kuin muina päivinä, joten perjantai on myös hyvä päivä nukkua hieman pidempään. Tiedossa on pitkiä hyppyjä ja uusia henkilökohtaisia ja ehkäpä jopa maailmanennätyksiä. Rauhallisen torstain jälkeen slovenialaiset ottavat perjantaisesta iltapäivästä ja alkuillasta kaiken irti ja meno yltyy korvia huumaavaksi. Viime vuonna kotijoukkue nappasi perjantain kisasta neloisvoiton, joten odotukset ovat korkealla. Palkintojen jaon jälkeen iltaa voi viettää vaikkapa voimia keräten asunnolla tai vastaavasti juhlatunnelmissa kaupungin lukuisissa pubeissa ja ravintoloissa. Koko keväinen kaupunki muuttuu festivaalialueeksi ja tuletkin löytämään kaupungin kaduilta muun muassa livemusiikkia ja kunnon after ski -tunnelmaa. Kuka sanoi, että after ski:stä osaa ottaakseen tulee itse vetää sukset jalkaan? Aikataulun salliessa halukkaat voivat suunnata tänään lisämaksulliselle pyöräilyretkelle naapurikylän upealle vesiputoukselle.

Päivä 4 :
Lauantai 23.3

Aamiaisen jälkeen on jälleen aika suunnata mäelle. Bussit vievät paikalle tuhansittain jo hieman väsyneitä, mutta sitäkin innokkaampia kisavieraita. Tänään on pääpäivä, sillä luvassa on joukkuekilpailu, jonka voiton kotijoukkue vei viime vuonna Norjan edestä. Kävipä itse kilpailuissa miten tahansa, riemukas kansanjuhla jatkuu Kranjska Gorassa pitkälle yöhön. Tänään onkin on se päivä, jolloin päälle vaihdetaan hieman parempaa Seppälää ja suunnataan yön selkään. Luvassa on laulua, tanssia ja hauskanpitoa. Meidän asuntomme ei sijaitse aivan pääkadulla, joten oman majapaikkamme hiljaisuus odottaa väsynyttä kisaturistia heti kun siltä tuntuu.

Päivä 5 :
Sunnuntai 24.3

Aamupalan jälkeen on aika pakata Suomen liput reppuun viimeistä kertaa, sillä tänään on kauden 2023-2024 viimeinen päivä. Kilpailussa hyppäävät vain koko kauden parhaat hyppääjät, joten koko arsenaalia mukana ei nähdä. Kilpailu tuo tullessaan pitkiä hyppyjä, mutta mahdollisesti myös jäähyväisiä ja uran päätöshyppyjä. Maailmancupin voittaja ja muut kauden aikana ansioituneet urheilijat ja joukkueet palkitaan ja kisahuuman jälkeen edessä on tyhjyys. Meidän ei tarvitse kuitenkaan palata vielä arkeen, sillä sunnuntaina nautitaan hieman kauniita maisemia ja edessä on vapaaehtoinen kävelyretki ja piknik Jasna-järvellä. Kranjska Gora hiljenee, mutta tuo mukanaan mahdollisuuden nauttia kylän rauhasta ja illallisesta ilman ylimääräistä mekkalaa.

Päivä 6 :
Maanantai 25.3

Aamupala ja huoneiden luovutus
13:05 Lento Ljubljana-München-Helsinki
18:40 Saapuminen Helsinkiin. Kotia kohden ja ensi vuoden reissua odottelemaan :)

Matkan hinta alk. 1399 €/hlö

Hintaan sisältyy

 • Lennot Helsingistä
 • Lentokenttäkuljetukset
 • Tervetuloinfo ja -juoma
 • Majoitus, sis. aamupala
 • Liput maailmancup-finaaliin
 • Suomenkielinen opas
 • Lentokenttäverot ja ALV

Lisämaksusta

 • Vierekkäiset paikat lennolla
 • Ateriat lennolla
 • Istumapaikat mäkimontussa
 • Puolipäiväretket

Usein kysytyt kysymykset

Miksi lähteä Planicaan?

Planican lentomäen mc-finaali on paitsi huikea urheilutapahtuma, myös loistava festivaali, jossa hauskanpito ja hyvä tunnelma ovat avainasemassa. Valitsemalla Slovenian ja Planican valitset siis osallistua huikeaan urheilukarnevaaliin, jossa paitsi lennetään 250 metriä ja pidetään hauskaa ilmassa, vietetään mukava keväinen viikonloppu myös maan päällä!

Mistä paketin hinta koostuu?

Pakettiin kuuluu lähestulkoon kaikki mahdollinen. Lounaan, illallisen ja välipalat, sekä juomat tulee hankkia paikan päältä, mutta muuten kaikki matkat ja kisoihin ja majoitukseen liittyvät kulut on katettu!

Onko Suomen joukkue mukana kilpailussa?

Todennäköisesti kyllä! Suomen joukkue osallistuu perinteisesti Planican kilpailuun, joten mikäli mitään yllättävää ei tapahdu, voidaan olettaa, että suomalaiset ovat mukana.

Paljonko lapsen matka maksaa?

Kerro meille lapsesi ikä ja laskemme hänelle hinnan. Emme ole laskeneet niitä valmiiksi, sillä hotellissa, laivalla ja tapahtumassa ikärajat vaihtelevat, joten erilaisia variaatioita tulisi liikaa. Laskemmekin sinulle täsmähinnan! Lupinuksen matkalla lapset ovat erittäin tervetulleita ja hankimme modernit turvaistuimet valmiiksi autoon. “Hyväksytämme” valitut istuimet teidän perheellänne ennen reissua ja minibussi pysähtelee tarpeen mukaan, joten stressiä lasten kanssa reissaamisesta ei kannata ottaa!

Mitä maksutapoja voin käyttää?

Kuinka haluat maksaa? Tilisiirto, PayPal ja pankki- sekä luottokortti ovat kaikki saatavilla olevia vaihtoehtoja. Mikäli et löydä sopivaa maksutapaa sivustolta, ota yhteyttä ja järjestetään sellainen! Varausvaiheessa matkasta tulee maksaa 50% ja 60 päivää ennen reissua loput.

Tarvitsenko matkalle matkavakuutuksen?

Slovenia on Euroopan Unionissa, joten Eurooppalainen sairaanhoitokortti mahdollistaa lääkärissä käynnin samaan hintaan, johon paikalliset palvelun saavat. Luottokortilla maksettaessa voit olla oikeutettu matkavakuutukseen, mutta selvitä se oman pankkisi kanssa. Matkavakuutuksesta on kuitenkin hyötyä, sillä se kattaa mahdolliset hukkaan tai hajalle menneet tavarat ja peruutukset esimerkiksi uuden pandemia-aallon iskettyä taas. Harkitse siis vakuutuksen ottamista vakavasti, mutta pakollinen se ei ole.

Mitä jos sairastun ennen matkaa? Mitä jos matkanjärjestäjä katoaa/menee konkkaan/ei toteuta matkaa sovitulla tavalla?

Lyhyt vastaus: Sairastumisen varalle kannattaa ottaa matkavakuutus. Matkanjärjestäjä ei voi tehdä Detureita, sillä maksamme matkan ennakkoon kaikille palveluntarjoajille. Mikäli jotain menee todella pahasti pieleen, matkustaja saa osan rahoista kuluttajansuojasta ja mahdollisen loppuosan luottokorttiyhtiöstä.

Pitkä vastaus: Älä huoli, emme ole taloudellisissa ongelmissa tai aikeissa joutua konkurssiin. Mikäli sinä sairastut ja matkaa ei voi enää peruuttaa maksutta auttaa matkavakuutus. Mikäli me emme jostain syystä toteuta matkaa, voi hävökseen jääneitä rahoja hakea takaisin kuluttajansuojasta maksutavasta rippumatta. Kaikki paitsi ennakkomaksuihin mahdollisesti käytetty raha palautetaan. Nämä voi saada takaisin esimerkiksi luottokorttiyhtiöltä.

Maksamme kaikki lennot ja hotellit etukäteen palveluntarjoajille, joten Detureita ei voi käydä vaan matkustaja pääsee kyllä pois ajallaan ja saa yöpyä hotellissa koko matkan ajan ilman lisämaksuja. Mikäli nämä epäilyttävät, ota yhteyttä ja kerromme mielellämme yrityksemme käytännöistä.

Sijainti

Jäikö kysyttävää? Ota meihin yhteyttä alla olevalla lomakkeella.

Planica lentomäen MC-finaali 2024 | 20.-25.03

Matkan tiedot

 • Slovenia
 • 20.3.-25.3.2024
 • 6 päivää - 5 yötä
 • Lentokone ja auto/bussi