Oktoberfest 2023 | Oktoberfest ajankohta ja ohjelma esittelyssä. Alekoodi täällä!

Lupinus-Oktoberfest_oktoberfest-aikataulu

Oktoberfest Münchenissä on yksi maailman suurimmista ja tunnetuimmista olutfestivaaleista. Se järjestetään vuosittain Saksassa, Münchenissä, ja houkuttelee vuosittain yli kuusi miljoonaa ihmistä eri puolilta maailmaa. Festivaali on tunnettu oluen juonnista, saksalaisesta ruoasta, musiikista ja karnevaalitunnelmasta. Tässä tekstissä tarkastellaan Oktoberfestin historiaa, perinteitä ja kulttuuria. Lue tämä postaus, jossa poraudumme siihen mitä Oktoberfestillä tehdään, kuinka oktoberfest toimii ja mikä on Oktoberfest ajankohta!

Tutustu myös Lupinus Oktoberfest-matkaan, joka toteutuu vuonna 2023 pienimuotoisena ja vuonna 2024 hieman suurempana! Nappaa alekoodi vuoden 2024 matkaan antamalla sähköpostiosoitteesi. Alekoodi lähtee listan ihmisille kunhan matka tulee myyntiin lokakuussa 2023!

Oktoberfest historia ja perinteet

Oktoberfest Münchenissä juontaa juurensa vuoteen 1810, jolloin Baijerin prinssi Ludvig I vietti häitään prinsessa Theresan kanssa. Häät olivat niin suuret, että ne kestivät viikon, ja niitä juhlittiin suurella puistolla kaupungin ulkopuolella. Tätä puistoa alettiin kutsua Theresienwiese-nimellä, ja siitä tuli Oktoberfestin paikka.

Ensimmäinen Oktoberfest pidettiin vuonna 1810, ja siitä lähtien se on kasvanut joka vuosi. Alun perin Oktoberfest oli tilaisuus, jossa juotiin olutta, syötiin saksalaista ruokaa ja nautittiin musiikista. Vuosien varrella siihen on kuitenkin lisätty monia muita aktiviteetteja, kuten karuselleja, pelejä, tivoliajeluja ja muita huvituksia.

Oktoberfest Münchenissä on täynnä perinteitä, joita juhliin osallistuvat noudattavat yleensä tarkkaan. Tärkeimmät perinteet liittyvät olueen, pukeutumiseen ja ruokaan.

Olut on Oktoberfesteillä keskipisteenä

Olut on tärkeä osa Oktoberfestia, ja sen juominen on olennainen osa juhlaa. Oktoberfest-olut on erityistä, sillä se on valmistettu vain Münchenissä ja se täyttää tarkat vaatimukset, jotka ovat peräisin Baijerin olutpuolueen (Bavarian Beer Purity Law) vuonna 1516 asettamista säännöistä. Oktoberfest-olut on tummaa, makeaa ja täyteläistä, ja se tarjoillaan isosta oluttuopista.

Pukeutuminen on myös tärkeä osa Oktoberfestia. Perinteisesti miehet pukeutuvat Lederhoseneihin, jotka ovat nahkaisia housuja, ja naiset Dirndleihin, jotka ovat perinteisiä saksalaisia mekkoja. Nämä vaatteet ovat tärkeitä Oktoberfestin kulttuurille, ja monet paikalliset pitävät niitä yllään juhlan aikana.

Saksalainen ruoka on myös tärkeä osa Oktoberfestia. Paikkaat, pretzelit, bratwurstit ja leivonnaiset ovat suosituimpia ruokia. Oktoberfest-ruoka on yleensä runsasta, lihavaa ja suolaista, ja se sopii hyvin oluen juomisen kanssa.

Oktoberfest ajankohta ja aikataulu

Oktoberfest ajankohta on aina niin, että festivaali loppuu lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna. Se on kolmiviikkoinen ja näin ollen sijoittuu aina enimmiltä osin syyskuun puolelle. Sillä on siis melko harhaanjohtava nimi.

Aikataulullisesti festivaali toimii niin, että avajaispäivänä aloitetaan suurieleisesti ja ensimmäisten kolpakkojen tuominen ja kaljahanojen avaus on kauan odotettu hetki. Sen jälkeen aikataulu on päivittäin melko lailla sama ja olut virtaa aukiolla ja sen teltoissa aamusta iltaan joka päivä.

Tarkempi aikataulu selviää parhaiten tutustumalla järjestäjän julkaisemaan viralliseen aikatauluun!

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *