Rallimatka Viron Ralli 2023 – Miksi kokea WRC Rally Estonia?

Lupinus_WRC Rally Estonia Rallimatka Viron ralli Jaanus Ree

Rallimatka Viron Ralli 2023 -osakilpailuun eli Rally Estonia 2023 lähestyy! Rallikausi on jo alkanut ja olemme saaneet hyvää esimakua siihen mitä vuoden 2023 rallikausi tuo mukanaa. Suomi on vuosien jälkeen rallin puolustava maailmanmestari ja muutenkin alkukausi on lähtenyt liikkeelle hyvissä merkeissä.

Lue tästä postauksesta ralliennakkoa 2023 kaudelle ja rallitunnelmia ennen Ruotsin rallin alkua. Kerromme lisäksi sen, miksi Lupinus rallimatka kannattaa valita ja varat mahdollisimman pian!

Ralliennakko kausi 2023

Ralli on siitä erityinen urheilulaji, että sen kausi kestää lähestulkoon kalenterivuoden ja rallissa hyödynnetään vuodenajat aivan toisella tavalla kuin monissa muissa lajeissa. Jalkapallossa tai vaikkapa formuloissa talvikausi on työntäyteinen, mutta silloin hyödynnetään lämpimämpien maiden ilmastoa. Rallissa nautitaan talviolosuhteista ja näin ollen kausi alkaakin muutamalla talvirallilla.

Tämän jälkeen vuorossa on aivan toisenlaisia maisemia Meksikon osakilpailun ollessa vuorossa. Ennen kesää ja Suomea ajetaan lisäksi vielä Kroatiassa, Portugalissa, Sardiniassa ja Keniassa. Viimeinen osakilpailu ennen WRC Secto Rally Finland:ia on Etelä-Viron ralli. Suomessa ja Virossa päästäänkin pöllyttämään sorateitä oikein kunnolla ja mukana on myös ostokuskeja.

Kausi huipentuu Japanin ralliin. Oletamme kuitenkin, että siihen mennessä maailmanmestaruus on jo tulossa kotiin.

Mitään ei siis voida vielä etukäteen kirkossa kuuluttaa ja ehkäpä hyvä niin. Näin jännitys saadaan säilymään kesään ja syksyyn saakka. Saattaakin olla, että vielä Jyväskylässä tai Virossa emme tiedä kauden voittajaa vaan pääsemme nauttimaan kesäisistä osakilpailuista, joissa ratkaistaan maailmanmestaruuksia!

Rallikausi alkoi Monte Carlosta

Rallikausi alkoi tuttuun tapaan Monte Carlon osakilpailulla. Monte Carlo WRC osakilpailu ei kylläkään tänä vuonna toiminut kovin talvisissa olosuhteissa vaan teitä jopa pyrittiin liukastamaan ennen kuskien saapumista. Tämä johtui päätöksestä ajaa alempana ja lähempänä merta. Hieman korkeammalla Alpeilla tilanne olisi ollut toinen. Ilmastonmuutos pakottaa rallin järjestäjät pohtimaan tätäkin asiaa ensi kaudelle.

Yhtä kaikki Monte Carlossa näimme tallit ja autot ensimmäistä kertaa tositoimissa ja viikonlopun nopein oli Sébastien Ogier. Kalle Rovanperä oli hienosti toinen ja Lappi kahdeksas. Koska Ogier ei aja täyttä kautta on Kallella hyvät mahdollisuudet ensimmäiseen paikkaan.

Seuraavana on vuorossa Ruotsin ralli eli WRC Rally Sweden, joka ajetaan Ruotsin Lapissa puhtaissa talviolosuhteissa viikon päästä. Rovanperän arvellaan taistelevan kärkipaikasta, sillä kaikki tuntuisi olevan kunnossa. Ilmaiseksi mikään ei kuitenkaan tule ja esimerkiksi Tänak on kova vastustaja huolimatta siitä, että hän ajaa M-Sportin autolla. Myös Neuville ja muut pistävät kovasti hanttiin.

Rallimatka Viron Ralli 2023 yhdistelee rallia ja mukavuutta

WRC Rally Estonia on Lupinuksen pakettimatka ja kesän 2023 toistaiseksi ainoa ohjelmallinen matka Viroon. Tarkoituksena on viettää pitkä viikonloppu Etelä-Viron tunnelmissa, kokea Viron ralli ja samalla ottaa kunnolla loman kannalta!

Lupinuksen rallimatka Viroon on paketti, joka sisältää laivaliput, kaikki kuljetukset Virossa, majoituksen ja rallipassin. Käymme 1-2 EK:lla päivässä ja illat vietämme majoituksessa idyllisessä Neitsijärven miljöössä. Majapaikassa meille tarjoilee aito BBQ-mestari eli saamme nauttia grilliruuasta ja saunasta iltaisin. Lounaat meille pakataan mukaan ja näin ollen lomalla ei tarvitse huolehtia mistään!

Lupinus on joustava matkatoimisto ja varaa tarvittaessa myös kuljetukset Suomen puolella. Lisäksi meidän rallimatkallemme voit ottaa koko perheen, sillä yövymme mökeissä, eikä rallipassin ostaminen ole pakollista. Mikäli osa perheestä suuntaa mieluummin vaikkapa vesipuistoon, shoppailemaan tai kylpylään, järjestyy se ilman ongelmia. Osa porukasta käy varmasti maksimimäärän EK:ta, mutta räätälöimme matkan jokaisen toiveiden mukaiseksi parhaamme mukaan.

Meidän rallimatkallemme kannattaakin lähteä nauttimaan! Jätä arkimurheet kotiin ja anna meidän järjestää asiat! Lupinus WRC Rally Estonia tarjoaa rallia, saunaa, grilliruokaa, uimista ja kesäisen Viron luontoa. Mitä muuta ihminen voi tarvita?

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *