Rally Estonia | Miksi varata Lupinus rallimatka?

Lupinus_WRC Rally Estonia Rallimatka Viron ralli Jaanus Ree

**Päivitys 29.06.2023: Matka on loppuunmyyty**

**Päivitys 28.06.2023: Lupinus rallimatkalla myynnissä vielä yksi mökki! Majoituksen omistaja vapautti meille myyntiin yhden mökin, jonka häneltä suoraan varannut nyt perui. Näin ollen voimme ottaa vielä yhden perheen tai porukan matkalle mukaan tai myydä pelkän majoituksen to-pe. Matkan hinnat: PERHE 1800 € (2+2), 3 tai 4 hlö PORUKKA 1947 €. Matkusta neljästään = Maksa vain kolmesta :). Pelkkä majoitus neljälle to-su 1000 €. Varaukset alehintaan sähköpostitse asiakaspalvelu@lupinus.fi tai puh. +358 41 471 9627. Tämä on nyt aikuisten oikeasti vika mökki joten nopeat syövät hitaat :)**

Rally Estonia tulee heinäkuussa 2023. Tarkemmin MM-ralli ajetaan 20.-23.7.2023 Etelä-Viron sorateillä. Rally Estonia on tapahtuma täynnä oheisohjelmaa, kesäistä tunnelmaa ja MM-rallin mukanaan tuomaa vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

Lue tästä artikkelista lisää rallin ohjelmasta ja Lupinus rallimatkan koko aikataulu!

Viron ralli on yksi maan tärkeimmistä urheilutapahtumista

Rally Estonia on Viron MM-rallin virallinen osakilpailu, joka on noussut vuosien varrella yhdeksi Viron suurimmista ja odotetuimmista urheilutapahtumista. Kilpailu järjestetään vuosittain eri puolilla Viroa ja se kuuluu FIA European Rally Championship (ERC) -sarjaan.

Ensimmäinen Rally Estonia järjestettiin vuonna 2008 ja se oli alun perin paikallinen kilpailu. Vuonna 2014 kilpailu nostettiin kansainväliselle tasolle ja se liitettiin FIA ERC -sarjaan. Vuosien varrella kilpailu on kasvanut suuremmaksi ja tärkeämmäksi, ja vuonna 2020 se sai ensimmäistä kertaa järjestettäväkseen WRC-osakilpailun.

Rally Estonia houkuttelee huippuluokan rallikuskeja ja tiimejä ympäri maailmaa kilpailemaan nopeudessa ja taidossa haastavilla erikoiskokeilla. Kilpailu koostuu useista erikoiskokeista, jotka järjestetään eri puolilla Viroa. Erikoiskokeet ovat tunnettuja nopeudestaan, haasteellisista mutkistaan ja upeista maisemistaan. Kilpailun voittaja on se kuljettaja, joka suoriutuu kaikista erikoiskokeista nopeimmin.

Rally Estonian suosio kasvaa vuosi vuodelta, ja se on tärkeä tapahtuma niin Viron rallifaneille kuin kansainvälisille rallikuskeille ja tiimeillekin. Kilpailun järjestelyt ovat aina erinomaisella tasolla, ja tapahtuma kerääkin runsaasti katsojia ja medianäkyvyyttä ympäri maailmaa. Lisäksi Rally Estonia edistää Viron matkailua ja taloutta, kun rallifanit saapuvat ympäri maailmaa nauttimaan tapahtumasta ja samalla tutustumaan Viron kauniiseen luontoon ja kulttuuriin.

Rally Estonia järjestetään ehkä viimeistä kertaa pitkään aikaan

Viron ralli on ollut ohjelmassa koronavuodesta 2020 alkaen. Se lisättiin mukaan korvaamaan peruttuja osakilpailuja ja se jäi kalenteriin senkin jälkeen. Nyt se näytti olevan vakiintumassa kalenteriin. Viro olisi saanut takuun tulevien osakilpailujen järjestämisestä maassa, mutta kieltäytyi kunniasta taloustilanteeseen vedoten. Rallin tulevaisuus onkin kysymysmerkki.

Ensi kaudella 2024 on hyvin todennäköistä että Latvian MM-ralli korvaa Viron rallin. Näin ainakin spekuloidaan, sillä kolme samankaltaista sorarallia ei millään mahdu rallikalenteriin. Onkin hyvin todennäköistä, että Latvia vie joksikin aikaa Viron paikan kalenterissa. Nyt onkin hyvä hetki lähteä kokemaan Viron ralli, sillä ensi vuonna voi olla jo liian myöhäistä!

Lupinus rallimatka | Viron rallimatkan koko aikataulu julki

Luvassa on viikonloppu täynnä rallia. Lupinuksen rallimatkan aikataulu näyttää alustavasti tältä!

Torstai

09:00 Laiva Helsingistä Tallinnaan.
11:15 Saapuminen Tallinnaan. Kokoontuminen autoille. Nopea kauppareissu jos tarvis.
Automatka Etelä-Viron Tarttoon minibussilla/henkilöautolla
Lounas/kahvitauko (omakustanteinen) Põltsamaalla
Hieman vapaa-aikaa Tartossa (mikäli tarpeen, yksi auto lähtee käymään majoituksessa välissä)

17:30 “Meet the crews” -esittelyt podiumilla
17:45 Nimikirjoitusten jako
18:00 Avausseremonia
18:30 Aloituspodium
20:05 Ensimmäinen EK Tartossa (Raadi)

Siirtyminen majoitukseen ja vapaata oleskelua saunan, uimisen ja rentoutumisen merkeissä. Majoituksessa on ravintola ja baari. Majoituksena toimii pidetty ja kovemmatkin laatuvaatimukset täyttävät Neitsijärve külalistemaja eli ihana majatalo Otepäässä järven rannassa.

Perjantai

Perjantai aamu alkaa aikaisin. Herätys ja runsas aamiainen majoituksessa.

n. 07:30 lähtö EK:lle
10:01 EK3 Mustvee
Lounas ja pullakahvit tien päällä
14:42 EK5 Peipsiääre 2
Mahdollisuus palata majoitukseen
18:21 EK8 Neeruti

Ilta menee jälleen vapaan ohjelman muodossa majoituksessa saunoen ja syöden tai vaikkapa lähialueeseen tutustuen.

*Ohjelma on alustava ja saattaa muuttua logistisista syistä. Pyrimme kuitenkin ehtimään kolmelle EK:lle ja tarjoamaan mahdollisuuden myös kevyempään päiväohjelmaan niille, ketkä suosivat sitä.

Lauantai

Herätys ja aamupala

n. 06:30 lähtö EK:lle
08:09 EK9 Mäeküla 1
Lounas ja pullakahvit
Mahdollisuus jäädä majoitukseen tai lähteä mukaan mikäli aamu meni sivu suun
12:03 EK12 Otepää 2
14:56 EK13 Elva1

Ilta menee jälleen majoituksessa vapaalle vaihtaen. Saunaa ja mukavaa illanviettoa.

*Ohjelma on alustava ja saattaa muuttua logistisista syistä. Pyrimme kuitenkin ehtimään kolmelle EK:lle ja tarjoamaan mahdollisuuden myös kevyempään päiväohjelmaan niille, ketkä suosivat sitä.

Sunnuntai

Herätys ja aamiainen. Huoneiden luovutus ja lähtö Kambjan EK:lle. Ensimmäisen kerran se ajetaan kello 09:05. Powerstage ajetaan samassa paikassa kello 13:15 ja katsomme sen kisajärjestäjän tärppikatsomosta, joten vietämme kahden EK:n välisen ajan maastossa paikkoja varaamassa paikallisia palveluita nauttien.

Päivä kruunataan iltapäivällä kello 16:30 järjestettävän palkintoseremonian muodossa ja seuraamme sen Tartossa. Tämän jälkeen matka kohti Tallinnaa ja satamaa alkaa.

Laiva kohti kotia lähtee kello 22:15. Helsingin Katajanokalla olemme kello 00:30.

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *