Lupinus x FIS Ruka Nordic 2022

Lupinus Ruka Nordic

Ruka Nordic 2022 järjestetään ensi viikonloppuna ja se tarkoittaa sitä, että talviurheilukausi pääsee oikein kunnolla alkamaan. Lupinus on luonnollisesti paikan päällä seuraamassa mäkihypyn, hiihdon ja yhdistetyn maailmancupin kilpailuja. Vaikka mäkikausi päästiinkin jo avaamaan Wisłassa, on Rukan kilpailu kuitenkin kauden aito ja alkuperäinen avaus!

Lupinus Matkatoimisto Ruka

Ruka Nordic eli Rukan maailmancup on maailmanluokan tapahtuma

Ruka Nordic eli Rukan maailmancup-tapahtuma on erittäin uniikki, sillä paikalle saapuvat kolmen kivikovan FIS-lajin edustajat eli mäkihyppääjät, hiihtäjät ja jokapaikan höylät eli yhdistetyn miehet. Kyseessä on todella poikkeuksellinen tilanne, sillä yleensä kolmen lajin edustavat kohtaavat vain harvoin. Suomessa on kuitenkin hyvät olosuhteet kaikille lajeille, joten pääsemme nauttimaan samasta kattauksesta kaksi kertaa vuodessa.

Salpausselän kisat eli Lahti Ski Games ovat toinen tapahtuma, joka houkuttelee maailman Pohjoismaisten hiihtolajien kerman Suomeen. Ruka Nordic on kuitenkin se tapahtuma, joka avaa talvikauden kunnolla. Ruka ei ole lumivarma marraskuun lopussa, mutta kilpailut päästään yleensä kuitenkin viemään kunnialla läpi keinolumen avulla. Usein huurre ja luonnon lumi kuitenkin tekevät maisemasta jo marraskuussa talvisen ihmemaan.

Rukan kilpailuista ennakkomakua kaudelle

Kausin 2022-2023 on eri lajeissa hieman eri mittainen ja tänä vuonna esimerkiksi kalenterisuunnitteluun vaikuttivat Venäjän hyökkäys Ukrainaan, sekä jalkapallon talvinen MM-turnaus. Ruka on kuitenkin melko legendaarinen ja kilpaillaan yleensä aina ihan kauden alkumetreillä. Se antaakin hyvän mahdollisuuden tehdä johtopäätöksiä kauden tulevia kisoja varten.

Kausi 2022-2023 tuo kaikissa lajeissaan mukanaan Planican MM-kilpailut. Mäkihypyssä Planica myös kruunaa kauden ja Lupinuksen Planica mäkihyppymatka suuntautuukin tuohon kauden päätöskilpailuun. Planican MM-kilpailut ovat varmasti niin ikään kiva tapahtuma, jossa mitaliodotuksia on Suomella ainakin hiihdossa ja yhdistetyssä. Mäkihyppy on dramaattinen laji, kuten olympialaiset 2022 todistavat, joten mitään ei tule sulkea pois siinäkään lajissa. Lue lisää Planicasta paikkana ja sen tunnelmasta täältä.

Ennakkotunnelmat kaudelle ovat hyvät ainakin täällä päässä, sillä näyttää siltä, että vihdoin saadaan aikaiseksi kokonainen ja ehyt kausi ilman yleisörajoituksia. Suomella menee urheilussa hyvin ja sopimusskandaalitkin saatiin pakettiin ajoissa. Olisi hienoa nähdä päivä, jolloin suomalaiset lajiliitot saataisiin oikeasti urheilijan puolelle ja ikuinen välirauhan rakentaminen loppuisi. Yhtä kaikki suomalaiset ovat siis ladulla ja mäessä mukana ja Rukalla heidän edesottamuksiaan päästään näkemään.

Lähde Rukalle maailmancupiin!

Rukan maailmancupiin kannattaa lähteä. Tapahtuma kärsii hieman yleisökadosta, mutta puitteet ovat muuten kunnossa. Rukalla yhdistyy talvi, urheilu ja hauskanpito ja pitkä viikonloppu loppusyksyn räntäsateiden keskelle on vain ja ainoastaan hyvä idea.

Rukalle kannattaa lähteä marraskuussa, sillä tuolloin eletään vasta kauden alkua ja majoituskapasiteettia on käytössä paremmin kuin yleensä. Rukalle on tulossa laadukas esiintyjäkattaus ja muutenkin tiedossa on talviurheilun juhlaa.

Lupinus lähtee Rukalle, sillä vaikka matka Tallinnasta Kuusamoon on pitkä, on se sen arvoinen. Lähde sinäkin kokemaan tapahtuma, mikäli et ole sitä aiemmin tehnyt tai vaikka olisitkin! 🙂

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *