Missä ajetaan WRC Puola? Milloin on Puolan ralli? Mistä liput Puolan ralliin? Lue tästä artikkelista!

Lupinus WRC Puola 2024

WRC Puola ilmestyi yhtäkkiä takaisin kalenteriin kauneimpaan kesäaikaan eli kesäkuun viimeiselle viikonlopulle. Useampi suomalainen porukka on jo ralliin lähdössä ja niin myös meidän Lupinuksen rallimatkatiimi. Lähdemme matkaan lentämällä ja yövymme Mragowossa pienessä yksityisessä kylpylähotellissa, jossa on meidän lisäksi maksimissaan kymmenen muuta asiakasta.

Puolan rallin ilmestyminen kalenteri on herättänyt kuitenkin paljon kysymyksiä ja meiltäkin meni pasmat hetkeksi sekaisin. Kävimme kuitenkin tammikuussa ajelemassa Masuriassa ja selvitimme, että mitä, missä ja milloin. Nautimme puolalaisesta vieraanvaraisuudesta, söimme hyvin ja testasimme myös tuon ylhäällä mainitun kylpylähotellin. Vastaammekin tässä artikkelissa nyt ihan kaikkiin kysymyksiin, joita meiltä on kysytty!

Missä WRC Puola ajetaan?

Rallin keskus on Mikołajki, joka sijaitsee koillis-Puolassa eli tavallaan niin lähellä Suomea kuin vain mahdollista. Suwałki saattaa olla tuttu kaupunki Via Balticaa ajaneille ja siitä on rallin keskukseen noin 1,5h matkaa. Ralli jääkin siis kartasta katsottuna Suwałkin ja Gdanskin väliselle alueelle, Kaliningradin alapuolelle.

Mistä ostaa liput Puolan ralliin?

Liput voi ostaa kisajärjestäjältä ja ne ovat tulleet myyntiin helmikuussa 2024. Passit ovat meidän tietojemme mukaan ainoastaan fyysisiä ja postikulu Suomeen on yli 30 €. Selvitämme kisajärjestäjältä vielä sitä, tulevatko pdf-liput myyntiin jossain vaiheessa.

Paljonko liput WRC Puolan ralliin maksavat?

Edullisin lippu koko viikonlopulle on reilu 70 €. Lisäksi päälle tulee pysäköintilippu +20€, sillä luonnollisesti EK:lle pääsemiseksi tulee olla auto ja ajokuntoinen kuski.

Kuinka päästä paikan päälle 2024 Puolan ralliin?

Lähimmät Suomesta katsoen järkevät lentokentät ovat Gdansk ja Varsova. Gdanskiin lentää Wizzair Turusta ja Varsovaan esimerkiksi Finnair Helsingistä. Tallinnasta ajaa paikan päälle noin 13 tunnissa eli sekään ei ole mahdottomuus. Lupinuksen reissu käyttää suoria lentoja Helsinki-Varsova ja Puolan päässä meitä odottaa kuljettaja, joka vie meidät kohteeseen ja käyttää meitä EK:lla.

Mistä hankkia majoitus WRC Puola ralliin?

Puolan ralli on keskellä ei mitään eli majoitusta on hieman huonosti saatavilla. Meillä on ylimääräisiä mökkejä Mikołajkissa mikäli sellainen kiinnostaa. Mökit ovat simppeleitä ja niihin mahtuu 2-4 henkilöä. Niissä on jääkaappi, vessa ja suihku ja osa niistä on ihan uusia, sillä ne ovat juuri nyt valmistuneet.

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *