Tiesitkö, että Slovenia nappasi Pekingin talviolympialaisissa toisiksi eniten mitaleita per asukas? Ensimmäinen paikka meni luonnollisesti Norjalle, mutta se ei yllätä ketään.

Lupinus Planica mc Bled

Slovenia on siis pieni ja piskuinen valtio, mutta äärimmäisen kova urheilumaa, joka on noussut nopeasti entisen Jugoslavian rikkaimmaksi ja menestyksekkäimmäksi maaksi. Slovenialaiset yhdistelevät taitavasti keskieurooppalaista, balkanilaista ja italialaista ruokakulttuuria ja tarjoilevat monipuolisia herkkuja ja paikallista viiniä mikäli urheilultaan ehtivät.

Maan hintataso on edelleen Suomea alempi, joten vaikka kyseessä ei olekaan Balkanin halvin maa, pääsee Sloveniassa elämään varsin mukavasti.

Slovenia on Euroopan salainen helmi, sillä pienestä koostaan huolimatta se tarjoilee niin Alpit ja Välimeren rannikon, kuin kumpuilevat viiniviljelmät ja kulttuuriakin. Sloveniasta löytyy myös ihania kylpylöitä, syviä tippukiviluolia ja muun muassa kuuluisar Lipican hevoset.

Kahdessa tunnissa voit nähdä kaiken ja suunnata alppikylän tunnelmista rantalomalle. Se onkin täydellinen lonmakohde esimerkiksi perheelle, joka ei pääse yksimielisyyteen siitä, millainen täydellinen loma voi olla. Muutamassa päivässä maa tarjoaa kaiken sen, mitä lomalta voi haluta!

Lupinuksen Slovenia-kohteet tarjoilevat urheilua, sillä myynnissä on Planican lentomäen osakilpailu, joka käydään vuosittain maaliskuun loppupuolella. Lähde mukaan Sloveniaan ja ihastu! I love sLOVEnia, kuten paikallinen matkailusivusto sanoo!

Mäkihyppy

Lupinus Planica lentomäen mc ilo
6 päivää
Vuoden 2024 myynti on loppunut, mutta vuonna 2025 on jälleen tarkoitus lähteä isommalla porukalla reissuun. Ota uutiskirje seurantaan ja laitamme viestin ja alekoodin kun vuoden...